Direktlänk till inlägg 27 november 2012

Vad bloggen handlar om

Av Pansen - 27 november 2012 15:15

 

Mitt syfte är att kunna stötta och hjälpa andra i samma situation. När jag var 15 år hade jag ont i höften, inget syntes på röntgen och ingen hjälp fick jag. 17 år ont i ryggen sjukgymnast, ingen effekt. 19 år "ryggskott". Så där fortsatte det. Men jag har ändå länge kunnat kämpat och jobbat bra. Efter 3 år på universitet fick jag mina drömjobb ett efter ett. Som informatör, som copywriter på en reklambyrå och sedan som informationsansvarig på ett stort skandinaviskt hälsoföretag med flera. Ingen visste om mina smärtor. Jag trivdes med livet, älskade mina barn, min man och min karriär och bet i hop och körde på. Jag var 33 år och hade åstamkommit mycket som jag var stolt över! Jag startade eget företag som kommunikations- och PR-konsult och stortrivdes även med det.

 

Kroppen sa ifrån
Men så började kroppen säga ifrån, det gick inte att pressa och bita ihop längre. Jag kunde inte längre rusa fram med mina snabba, långa steg och vara effektiv. Det kom som kraftig huggsmärta i ländryggen, höger höft och ljumske. Gick jag ändå låste sig benen och jag visste inte på vilket ben jag skulle stå. Jag blev sjukskriven och har så varit i 2 år!!

 

Sjukgymnasten fick mig att krypa och börja använda kryckor!

Jag var uppgiven, jag hade cirka tre gånger med många års mellanrum sökt på vårdcentralen för min smärta. Men inget syntes på röntgen så läkaren ryckte på axlarna och sjukgymnasten satt mig på hård styrketräning av benen, som fick mig att krypa i villans trappa samt börja använda kryckor. Det de inte visste eller undersökte var mitt bäcken. Smärtan i höft och ljumske var refererad smärta från bäckenet. Usch, så många som lider i onödan för att inte tala om hur smärtsamt är att bli misstrodd eller inte få rätt hjälp! Jag är övertygad om att misstroddheten ger ett kraftig smärtpåslag!

 

Här på bloggen kan du läsa om min långa väg till rätt diagnos och rätt behandling. Hade det skett tidigare hade jag säkerligen blivit hjälpt av de olika behandlingar som finns att tillgå. Jag har provat dem alla, men jag var i mycket dåligt skick när jag äntligen fick möjlighet att testa dem. Jag har blivit felbehandlad och sämre på grund av okunskap!

 

I USA tror man att 22% har fel diagnos som ryggvärk när det egentligen är smärtor från bäckenlederna. Haha, i Sverige har man väl inte ens kommit på att undersöka hur det är ställt!

 

Nutid
Jag var sjukskriven oktober 2010-feb 2014 till störtsa del sängliggande. Jag genomgick totalt tre operationer och nu är mitt bäcken fixerat med sex titansteg, tre i vardera bäckensled. Sedan maj 2014 arbetar jag heltid, kan aktivt delta och forma mitt familjeliv och fritidsliv. Jag har tack vare steloperationen av Bengt Sturesson, Ängelholms sjukhus och min otroliga sjukgymnst Thomas Torstensson, Sundsvalls sjukhus fått tillbaka många delar i mitt liv.

 

Mina inledande rader i bloggen var: " Jag ska ta tillbaka mitt liv bit för bit. Stand and fight." och där är jag nu jag har kunnat ta tillbaka bit för bit och lycklig är jag. Jag kommer aldrig glömma, jag kommer alltid tänka och försöka stötta alla andra som kämpar med bäckensmärta för genom bloggen har jag kontakt med människor i hela Sverige och deras hemska livsberättleser vittnar om att vård för bäckensmärta finns knappt i Sverige. Jag vet också att foglossning är något som ökat markant senaste 20 åren men vården har inte hängt med. Det finns inte tillräckligt med kunskap för att ställa rätt diagnos och de behandlingar som finns att tillgå är inte spridda. Min sjukgymnast Thomas Torstensson har gjort otroligt mycket för bäckenpatienter!! Han har även gjort flera studier bland annat om kortisoninjektioner i bäckenets ledband och efter det RÄTT träning för att inifrån bygga upp bäckenets små muskler. Tyvärr är det många läkare och sjukgymnaster som inte har kunskap och säger" träna och rör på dig men det kan istället försämra bäckenpatienter avsevärt, det måste vara RÄTT träning och det efter KORREKT diagnos. Det finns flera olika behandlingsalternativ att prova steloperation är det absolut sista steget och jag är övertygad om att många av de andra behandlingsmetoderna fungerar bara man erbjuds dem i rätt tid vilket inte gjordes för min del.

 

Kram och kärlek

Pansen  

 
ANNONS
 
Maria

Maria

30 november 2012 08:35

Hej!
Var kan man finna en e-post adress/ vanlig adress eller telefon nr till denna Ortoped?
Med vänlig hälsning, Maria

http://www.frugnu.blogg.se

Pansen

3 december 2012 13:04

Jag googlade fram telnr till Ängelholms sjukhus och ringde och sa att jag ville komma i kontakt med Bengt Sturesson för jag visste inte då hur jag skulle göra för att få en bedömning av Sturesson.
Jag hopas verkligen du får remiss av din läkare!! Skriv stödord innan och ta med det så du kan visa eller prata utifrån det...se mitt brev "inför ortopedmötet" som ligger här på bloggen...Operationen gick bra de fixerad höger sidan om 6 veckor operation igen av den vänstra sidan:-) Kram Pansen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pansen - 20 februari 2018 13:29

- Jag brukar inte vara så här bestämd och barsk! Jag brukar verkligen inte låta så hård det ska du veta, men jag måste ta mig igenom ditt hårda pannben, säger psykologen på företagshälsovården.    Jag ringlar runt i den tjocka mjuka ljusgrå fåtölj...

Av Pansen - 15 februari 2018 12:15

Hittade detta som jag skrev i november 2015...min "krasch" förra hösten november 2016 och sedan en ännu större krasch i november 2017 är inte så konstig har varit på gång ett tag tror jag...   Rör mig inte, jag hoppar runt, jag balanserar knappt ...

Av Pansen - 14 februari 2018 08:29

Den 16 november kraschade jag kan man säga. Eller min kropp, dess muskler, senor och bindväv var helt slut. Mjölksyra till Max i flera kroppsdelar. Migränattacker varje dag och medicinen kunde inte längre stoppa smärtan och det bara accelererade med ...

Av Pansen - 13 december 2017 16:17

Höger höft hugg värker bultar kan inte ens ligga 3 min på den. Lägger mig på andra sidan. Den där höftövningen den har jag ju glömt bort när så mkt annat rasat i kroppen och jag kämpat så hårt för att ändå prestera och göra mitt jobb. Älskar mitt job...

Av Pansen - 12 juli 2017 11:50

Jag startade gruppen på Facebook och blir så glad när ni skriver o tackar mig och är jag så glad över all aktivitet när alla delar med sig av erfarenheter och tips. Jag tycker det häftigt att vi nu är över 60 medlemmar i gruppen. Känner nu att jag vi...

Presentation

Ont i ryggen, ljumske, höft eller bäcken? Då tror jag du kommer känna igen dig här!? Efter många år av smärta fick jag äntligen steloperation av mina SI-leder!

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ steloperation med Blogkeen
Följ steloperation med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se