Direktlänk till inlägg 3 augusti 2016

Status nu sommar 2016

Av Pansen - 3 augusti 2016 12:27

  

Hej och hallå därute. Det är fantastiskt kul att min blogg fortfarande har så många läsare och används som jag hoppades , som en "uppslagsbok" typ. Det är iofs bara en gissning från min sida. Nu sitter jag i sommarstugan och skriver från mobilen lite "pilligare" utan tangentbord.


Galningen som förra sommaren hotade oss till livet är forfarande inlåst på rättpsyk och vi meddelas när han ska ut och gå med personal än så länge bara en timme några dagar i veckan och jag hoppas det fortsätter så. Vi har flyttat från vårt hus, vilket innebär mitt barndomshem. Vi behövde en ny start fräsch omstart. Vi har nu också skyddade personuppgifter så kanske det tar lite längre innan galningen hittar oss igen. Men hoppas såklart han sitter där många år till även om jag inte tror på det själv. Vi har köpt ett stort hus från 20-talet som ska totalrenoveras. Det är så spännande och känns så rätt. Vi älskar att skapa och bygga:)


Jag renoverar och river för fullt, men ngt Bäckenbälte eller ryggskydd behöver jag inte! Mina 6 vackra titanstag från steloperationerna skyddar och gör mitt bäcken stabilt och nu kan jag istället bygga muskler. Men det jag är helt beroende av är min nackkrage som jag döljer under en skarf:). 


Jag skulle göra om mina steloperationer vilken dag som helst. Det var läkningstiden som var mkt långsam och det var många gånger jag undrade om de verkligen hade opererat mig, hade någon förbättring skett? Och rehabträniningen små, små ministeg som krävde sådant tålamod. Men nu herregud, vad jag lever och mår bra:)

Jag har ff ont i musklerna runt min högra höft men sedan 1 år tillbaka vet jag varför:) Min sjukgymnast Torstensson har förklarat att mina höfter är ff överrörligA och ger musklerna överanstängning. Jag fick en bra stabiliserinsövning De är tålamodsprövande;) 3ggr/dag 10ggr men oj vilken skillnad då lärde jag om muskeln och ledbanden hur de skulle "dra" min högra höft när jag går och jag blev otroligt mkt bättre. Så vad händer? Jo jag gjorde som de mer "friska" "vanliga" människorna gör och slutade med övningen. Så då får jag alltså lättare en överansträngd muskel i hö höft som jag "akut" behandlar lite då och då med trigger  triggerpunktsbehandling som jag också lärt mig genom åren;) För muskeln i hö höft kan sprida kramp även i sätesmuskeln men ändå detta är inget i jämfört med hur det var innan steloperationerna! Kramperna i musklerna i höfter, säte och ländrygg på grund av instabilt bäcken!


måste gå nu men skriv, kommentera och fråga helst så alla kan se så vi alla delar med oss och sprider info om bäckenproblem. 

Kram Pansen 


 
 
Ingen bild

Karolina

10 oktober 2016 16:20

Hej.
Nu var det jättelängesen jag skrev. Hur har mitt liv varit sedan sist? Jo, fick starkare mediciner för ca 3 år sedan och har både arbetat varit sjukskriven helt och nu arbetar jag igen. Jag har fortfarande morfinplåster och några till mediciner. Mitt liv funkar väl hyfsat. Smärtan kommer jag inte ifrån och vissa dagar är jag sämre, vissa bättre. Har kommit långt i min acceptans men orden från en smörtläkare som jag träffade för ca 1 1/2 år sedan klingar i mina öron; du måste sluta med plåstret inom en snar framtid annars blir du beroende. Jag har fortsatt med stöd av vc läkare. Jag frågade för mer ön ett halvår sedan om remiss till Bengt Sturesson och jag skickade en själv oxå. Jag hörde inget och tänkte att det blir inget men för ca 3 v sedan kom en kallelse. Jag har varit där idag och han har erbjudit mig operation för den vä SI leden och ev den högra senare. Du skriver att du inte ångrar dina operationer. Jag är livrädd för hur det ska gå!!! Jag har ett hyfsat fungerande liv nu och på ett sätt vill jag inte riva upp det samtidigt så vill jag inte leva mitt liv med smärta och mediciner resten av mitt liv. Hur lång tid tar rehaben och hur länge gick det innan du klarade av att vara utan mediciner? Lite råd tack! Kram Karolina Groth

Pansen

16 oktober 2016 16:39

Hej Karolina. Kul att höra av dig igen. Läkare och sjukgymnast beräknade att med min sjukdom EDS dubblerades läkningstiden så den blev 1,5 år. Sedan var jag i dåligt skick var ju typ sängliggande när jag opererades. Sådant spelar också in. Jag kunde halvera smärtlindringen genast efter op och sedan ännu mer. Men jag har ju en sjukdom som ger mig kronisk led och muskelvärk det går i skov. Men jag behöver många mediciner för att hantera. Äter tex epelepsimedicin som förebyggande mot min svåra migrän. Och jag har med svåra problem med en nackskada som ger stora smärtor. Så lite komplicerat att jämföra med mig.

Men jag tror du har svaret. Jag vill få ordning på min instabila nacke tycker jag behöver för mkt mediciner. Kram

 
Ingen bild

Susanne

2 december 2016 00:40

Hej! Läst mycket ur dina inlägg. Varit skönt att hitta dem på nätet! Lever med en outhärdlig smärta i framför allt höger bäckenled. Kan gå enbart med hjälp av smärtlindring och blockader. Tränar just nu inför op av Sturesson i Ängelholm.
Men just nu är jag mycket nedstämd och orolig över om det finns fler med reumatism och fibromyalgi som opererat sig och lyckats med stelop av bäckenled. Har du hört talas om någon med den problematiken?
Jag har också en nackskada som du. Hur lyckades du ligga på mage efter op?
Hoppas du ser detta inlägg😌
Hälsningar Susanne

Pansen

2 december 2016 07:50

Hej Susanne
Så bra att mina ord/blogg kunde stötta dig:-)

Härligt ändå för mig att höra att du ska få operation när du har så otroligt ont.

Min sjukdom Ehlers-Danlos (EDS) har många likheter med reumatism och fibro, så många likheter (tex kronisk led- muskelvärk) att många med EDS ofta först feldiagnoseras med fibro...med det menar jag bara att du skulle kanske kan jämföra med mig? Och steloperationen/fusionoperationen gick ju strålande för mig alltså slutresultatet nu några år senare när allt får läkt och rehabiliteras. Det var en lång resa och läkning och rehab segt och kändes länge som det inte hände något det ska jag inte förringa.
Jag tror inte jag kunde ligga på mage, jag har inte kunnat det på väldigt länge pg av nacksmärtan;-) OBs Kom i håg att säga till oppersonalen att du har en nackskada. Jag tyckte det var pinssamt (att jag hade ont på fler ställen) så första op sa jag inget om min nacksskada, så dumt väl hemma var det nacksmärtan som var värst! Andra operationen sade jag till om nacken och herregud, vilken skillnad kände inte av någon försämring då av nacken:-) Välkommen med mer frågor.

 
Ingen bild

Annette

18 maj 2017 11:22

Hejsan!
Du skriver om en övning för din överrörlighet i höften. Kan du beskriva vad för övning det är?
/Annette

Pansen

12 juli 2017 12:20

Jag ska försöka;-) Revolutionerande övning för mig och jag tror inte alla sjukgymnaster kan den. Det gäller att hitta muskeln som vi helastiden använder när vi går. Man jobbar med ett ben/höft i taget och jag har ff svårt att hitta musklen därför överdriver jag genom att skjuta ut den höft som jag ska "jobba" med.
Jag står vanligt, "skjuter" ut, vikten på höger höft, och sedan med hjälp av ländryggen muskler och mag musklerna ska jag dra in höften så min kropp blir mer rak. Det är trickigt och ännu svårare att förklara. JAg känner att övningen är ju så otrolit bra. Jag ska be min dotter filma mig så kan jag förklara och sedan lägger jag upp den:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pansen - 20 februari 2018 13:29

- Jag brukar inte vara så här bestämd och barsk! Jag brukar verkligen inte låta så hård det ska du veta, men jag måste ta mig igenom ditt hårda pannben, säger psykologen på företagshälsovården.    Jag ringlar runt i den tjocka mjuka ljusgrå fåtölj...

Av Pansen - 15 februari 2018 12:15

Hittade detta som jag skrev i november 2015...min "krasch" förra hösten november 2016 och sedan en ännu större krasch i november 2017 är inte så konstig har varit på gång ett tag tror jag...   Rör mig inte, jag hoppar runt, jag balanserar knappt ...

Av Pansen - 14 februari 2018 08:29

Den 16 november kraschade jag kan man säga. Eller min kropp, dess muskler, senor och bindväv var helt slut. Mjölksyra till Max i flera kroppsdelar. Migränattacker varje dag och medicinen kunde inte längre stoppa smärtan och det bara accelererade med ...

Av Pansen - 13 december 2017 16:17

Höger höft hugg värker bultar kan inte ens ligga 3 min på den. Lägger mig på andra sidan. Den där höftövningen den har jag ju glömt bort när så mkt annat rasat i kroppen och jag kämpat så hårt för att ändå prestera och göra mitt jobb. Älskar mitt job...

Av Pansen - 12 juli 2017 11:50

Jag startade gruppen på Facebook och blir så glad när ni skriver o tackar mig och är jag så glad över all aktivitet när alla delar med sig av erfarenheter och tips. Jag tycker det häftigt att vi nu är över 60 medlemmar i gruppen. Känner nu att jag vi...

Presentation

Ont i ryggen, ljumske, höft eller bäcken? Då tror jag du kommer känna igen dig här!? Efter många år av smärta fick jag äntligen steloperation av mina SI-leder!

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se