Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
drita

drita

4 september 2017 22:41

5 år efter steloperationen smärtan slutar aldrid

http://drita

Pansen

8 oktober 2017 10:08

Vad för steloperation har du gjort? Och vart har du smärtor? Kram

 
Ingen bild

Wik

21 augusti 2017 15:30

Hej, Jag är en kvinna so stelopererademig i ländryggen (mellan 4-5 kotan)2009. Åren efter har jag fått allt mera ont i mina sätesmuskler och baksidan av lår, hamstringsmuskeln. (svåt att sitta längre stunder det det värker i sittbenet)Har även fått tillbaka värk i ländryggen. Jag är vältränad, gör regelbunden bålträning på gym samt konditionstränar på cross trainermaskin (Indoor Walking). Dock kan jag inte springa längre, det gör alldeles för ont. Har någon här gjort samma sak och har samma erfarenhet? Det vore värdefullt att veta hur ni har gjort isf.

Pansen

8 oktober 2017 10:06

Tråkigt och jobbigt. Gör/ går du på muskelbehandlingar också? Det låter som musklerna krampar men bara en vild gissning från en amatör;) Jättebra att du tränar varierat. Hoppas fler svarar

 
Ingen bild

Lilac

23 september 2016 14:13

Hej! Så glad att läsa om dig och din resa. Själv har jag sökt hjälp då och då för mitt liknande problem. Nu till min fråga: har du gjort magnetkamera röntgen? Jag skulle, men min klaustrofobi tog över så jag avbröt den. Lil

Pansen

1 november 2016 18:37

Herregud vet inte om jag svarat på detta som inlägg på bloggen eller inte?! Hur som helst har jag gjort massor av MR;) Ingick i studie med kortisoninjektioner i bäckenets inre ledband då togs MR bilder före och efter osv. Sedan har jag även gjort MR innan Bengt Sturesson skulle bedöma mig för ortopederna anser att MR bilder "bara" är färska och aktuella i 1 år.

Jag tycker om man är orolig har ångest osv. Då ska man ta kontakt med röntgen personalen. Man brukar på ett papper hemskickat att fylla i innan och då frågas det bla om rädsla att vistas i trånga utrymmen. Likt andra viktiga undersökningar kan man vid behov få lugnande.

Sedan vill jag åter påpeka långt ifrån alla läkare kan utläsa bäckenproblem på MR bilder. De läkare som tittade på mina bilder på mitt sjukhus sa att det INTE var ngt fel eller problem medan Bengt Sturesson genast såg mina problem och jag operades.

 
Ingen bild

Lena

31 oktober 2016 06:11

Hej .hur får jag kontakt med dig? Har genomgått 2 diskbråck op i nacken 2 rygg op. 3 länd kotor 2004 och nu 5 länd kotor 6 sept. Axel op 2015 . Fick diagnos EDS hypermobilitet feb 2016.
Blogg. Newworkoutlife.blogg.se
Mvh Lena

Pansen

1 november 2016 18:29

Hej Lena
Du kan mejla till mig pansen76@gmail.com
Jag kommer absolut att svara dig men vill förvarna att det kan dröja ngn dag då jag har det lite kämpigt både med kropp och jobb just nu;)
Hoppas få höra av dig vi ser ut att ha en del gemensamt EDS systrar emellan, haha.
Kramar

 
Ingen bild

Moa

1 juli 2016 14:30

En tröst i allt elände när jag läser vad du skrivit. Har ungefär upplevt samma situation med värk o trötthet till o från i många år.Enda rekommendationen från läkare har varit träning, vilket gjort mig sämre. Min sjukgymnast är av samma åsikt som din. Misstänker de inre ledbanden. Är också överrörlig i alla leder. Min fråga: har steloperationen inneburit ngt negativt? har smärtan försvunnit helt? Mvh Moa

Pansen

26 september 2016 09:13

Steloperationen har inte inneburit något negativt! :-) Smärta från bäcken känslor av att man sprängs, smärta och tyngd i underlivet allt sådant är borta iom med steloperationen. Det som kvartstår är sådant som hör i hop med med mina ff överrörliga höfter och ländrygg inte i närheten av smärtorna jag hade förut. Utan detta är ont från muskler och går att träna upp och bort och minskar när jag följer mina övningar främst stabiliseringsövningar:-)

 
Amira

Amira

3 juni 2016 00:08

Hej igen.Nu har jag fått äntligen tid för op.i Ängelholm,om 2 veckor är det dags.Jag har många frågor eftersom jag e jätte nervös och rädd inför op.Jag undrar hur lång tid har du varit på kryckorna och gör det jätte ont direkt efter op.Hur mår du nu,är denna op värt .Tacksam för svar.
Mvh Amira

http://si led

Pansen

21 juli 2016 09:13

Hmm, jag har så för mig att jag svarat tidigare?
JAg tvekar inte sekund för mig var operationerna verkligen värda skulle göra om den vilken dag som helst, jag fick ju mitt liv tillbaka :-)
Så jag säger grattis att du fått tid och hoppas att få höra av dig och höra din berättelse om din upplevelse. Det är en lång tid på kryckor dock. Men för min del hade jag kryckor även innan så det fick gå och målet var ju att bli bättre så det var inte allt för hemskt.

Jag köpte innebandylindor så kryckorna blev skönare att hålla i och snyggare, hehe.
Jag hade inte jätteont efter op vid 2 ggr men en ggr blev det jobbigare då jag fick en större blödning då jag har ökad blödningsbenägenhet pg av min EDS så då var det svårt att hitta en ställning och jag minns att jag tyckte syn om mig själv i typ 3 dgr iaf;-)

 
Ingen bild

Amira

15 april 2016 22:44

Hej igen! Tack för att du svarade;)
Jag har en fråga till ,vet du om man stannar länge på sjukhuset eller går man hem samma dag?Jag är så nervös inför operation och tid efter operation!

Pansen

14 juni 2016 08:33

Jag sov över natten, hade en lång resa hem ca 80 mil men jag tror alla brukar sova över en natt för observation att man kan äta, dricka gå på toaletten osv. Tycker du kan vara spänd och pirrig, men nervös så du blir onödigt orolig behöver du inte vara;-) Kom i håg att du är i otroligt trygga händer och att teamet kan detta och har specialistkunskaper. Lycka till och skriv igen så vi får höra din upplevelse:-) Kramar i massor

 
Anki

Anki

11 april 2016 16:35

Hej, jag är opererad i ländrygg, si-leder och symfys, sista op gjordes 2001. Jag har fortfarande ont, är jag ensam om detta?

http://urma

Pansen

18 april 2016 07:15

Hej.
Vart har du ont? Hela tiden eller efter ansträngning/ promenader etc? Kan du arbeta? Jag lägger ut så kan fler se och svara under kommentarsfält. Jag får ont i ländrygg om jag slarvar med träning som för mig är ridning och promenader 30 min varje dag samt längre promenader 2-3 ggr i veckan på 45-1 Tim som jag går fort med pulshöjning. Samt att jag gör ca 50 Squats varje dag. Men hoppar jag över ngt får jag problem och ökat smärta och "ryggskott".

 
Ingen bild

Amira

16 mars 2016 20:57

Hej.Jag väntar på operation av SI led i Ängelholm.Kan du säga till mig hur lång tid är operation,det glömde jag fråga dr Bengt.S.och behöver jag vara rädd,för det är jag verkligen.. Tacksam för svar!!!

Pansen

12 april 2016 08:53

Menar du hur lång tid själva operationen pågår? Det sa han aldrig men jag lutade mig och kikade i papper en gång och tror det stod 40 min det är kort tid. Och jag var inte rädd o tycker inte du behöver vara det. De är så proffsiga och kan detta tänk att de är specialister och på just denna operation blandar de världsledande☺️ :) Lycka till och var glad och tacksam att du lyckats få operation. Det kommer gå toppen jag fick ett nytt liv.

 
Ingen bild

Anna

11 december 2015 17:37

Hej!
Jag ska förhoppningsvis stelopereras i Ängelholm av Bengt Sturesson för mina besvär i SI-lederna den 4/1. Jag har en degnerativ rygg vilket ledde till steloperation av L4-S1 i maj -13 och nu har jag fått samma problematik i SI- lederna. Att jag skriver förhoppningsvis är att mitt hemlandsting krånglar med betalningsförbindelse till Ängelholm, jag har privat sjukvårdsförsäkring men mitt försäkringsbolag har inte avtal med någon som gör dessa operationer. Jag skrev därför en egenremiss till Ängelholm och varit ner på den.
Min undran är nu hur lång tid det gick mellan att du opererade dina sidor,? Jag måste operera bägge mina sidor och just nu är det lika illa på bägge sidor, värken är fruktansvärd vissa dagar, men jag har träffat en jätteduktig sjukgymnast som kan manipulera mitt bäcken så jag iaf är smärtfri 2-4 dagar efter det. Hur gick det med andra sidan efter första operationen, blev den ännu värre? Det är det jag är orolig för eftersom jag har så ont på bägge sidor nu.
Hade du också kramp i baksida lår, skinkorna upp i ryggmusklerna ibland? När det är som värst gör det ont ända från skulderbladen och ner i vaderna brukar jag säga till sjukgymnasten.
Hälsningar Anna

Pansen

30 januari 2016 09:48

Hej
Det var ca 6-8 veckor mellan mina operationer.
OP 1 (operation) testskruv på höger sida eftersom det var min sämsta si-led jag hade skruven ca 6-7 veckor. Fick samtidigt kortison injektioner för att dämpa inflammationerna i si-lederna.
OP 2 Fusionpåeration av SI-led eller steloperation av höger bäckenled och vill minnas att de även igen sprutade in kortsion i si-lederna eller kanske bara i den vänstra så den skulle orka med den ökade belastningen när inte högra var opererad.
OP 3 Ja det blev ju såklart vänster sida. Denna gång var jag mest mörbultad och fick en handbollsstor blödning mjukdelar bara bak i ländryggen på höger sida som gjorde det svårt att ligga bra i sängen. Minns jag kände mig rätt ynklig första dagarna...eller första månaden var verkligen tuff precis som alla läkare, sjukgymnaster sagt.

Precis som du säger hade jag ockå kramp i musklerna i sätet, baksida lår och runt höfterna. Det är ju så mkt som påverkas.

Jag är ledsen för sent svar men jag har verkligen haft det så sjukt mycket att jag inte hunnit med mig själv:-(
Hur har det gått för dig?
Kram Pansen

Presentation

Ont i ryggen, ljumske, höft eller bäcken? Då tror jag du kommer känna igen dig här!? Efter många år av smärta fick jag äntligen steloperation av mina SI-leder!

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se